Tekirdağ'dan İzmir'e kadar ulaşacak olan '1915 Çanakkale Köprüsü' için çalışmalara başlandı. Köprü haberinin duyulmasıyla Çanakkale'de arazi fiyatları 10 kat arttı.
Tamamlandığında 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ihale süreci tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurulacağı köprü haberinin yayılmasıyla bölgedeki arsa fiyatları 10 katına çıktı. Fiyatların artmaya başlamasıyla ülkenin önemli inşaat şirketleri de harekete geçti. İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyük illerin yapılacak otoyol ve köprü üzerinden bölgeye erişimi kolaylaştıracak olması; bölgede yeni konut projelerinin yükseleceğinin de habercisi oldu.
İstanbullu müteahhitler bölgeyi kıskaca aldı
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbullu firmalar için bölgede bir süredir çalışmalar yaptıklarını belirtirken, kısa ve orta vadede fiyat artışları ile bölgeye yeni bir nüfus akışı olabileceğini söyledi.
Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli de ilk defa İstanbullu müteahhitlerden bölge için talepler aldıklarını ifade etti.
Sadece Çanakkale'yi etkilemedi
Köprünün inşa edileceği alanda boş arazi oranının yeterli miktarda olmaması da fiyatların hızla yükselişinde önemli rol oynuyor. Köprünün iki yakasında bağlandığı noktalar olan Gelibolu ve Lapseki'de fiyatlar artmaya devam ederken, sadece Çanakkale değil; Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir’e kadar birçok noktada köprünün etkileri hissediliyor.